Logo
0765.749.780         contact@executam-puturi.ro
Executam Puturi
Foraje si Denisipari
Servicii de foraje si denisipari - suna-ne acum

Puturi absorbante

Suna acum si profita de promotiile lunii Ianuarie

Puturi absorbante

Putul absorbant este un rezervor care colecteaza temporar apa menajera uzata si pre-tratata, precum si apa de ploaie. Temporar, deoarece lichidul se scurge automat prin straturile naturale de drenaj utilizate si apoi intra in sol. Putul absorbant nu trebuie drenat succesiv, cum ar fi o fosa septica. Prin urmare de ce ai nevoie de puturi absorbante? Putul absorbant nu este un rezervor pentru canalizarea apelor reziduale, ci pentru apa de ploaie, canalizare sanitara pre-tratata, precum si spalari, adica un lichid care contine substante formate in timpul regenerarii filtrelor de tratare a apei. Daca apa menajera contine prea mult fier, indepartarea acesteia are ca rezultat un consum ridicat de apa, care poate fi deviat cu succes catre apele subterane, dupa ce a fost curatata intr-un put absorbant.


Puturi absorbante – Locul de amplasare

Construirea unui put absorbant este o solutie buna daca solul de pe proprietatea ta contine multa argila si namol deasupra stratului permeabil. Daca exista deja un put de alimentare cu apa pe domeniul tau si exista si o panta, fantana absorbanta ar trebui sa fie situata sub ea. Fundul putului absorbant ar trebui sa fie la aproximativ 1,5 m distanta de apa subterana curenta, deoarece, acest lucru asigura ca putul de apa va fi alimentat cu apa tratata corespunzator pe terenul tau. Acest tip de rezervor este situat la cel putin 2 m de peretele cladirii.

Pentru a realiza puturi absorbante sunt folosite inele de beton, iar dupa forajul puturilor absorbante se realizeaza pereti de caramida. Interiorul este apoi acoperit cu material de drenaj, al carui strat superior este situat la aproximativ 20 cm sub iesirea conductei de alimentare cu apa reziduala sau pluviala. Deoarece conductele in acest scop trebuie sa fie amplasate sub zona de inghet, fundul putului absorbant este la cel putin un metru sub suprafata solului. Pentru o penetrare mai buna a apei in stratul permeabil, se pot face gauri pe peretii rezervorului. Daca nu intentionezi sa construiesti noi guri de vizitare, poti folosi solutii gata facute propuse de diversi producatori.

Review-uri

(0 review-uri)
Ratingul general al serviciului:
0.0 (0 review-uri)
5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ai utilizat serviciul?
Spune-ti parerea acordand o nota serviciului
Acorda o nota

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare


Contacteaza-ne

Executam Puturi

0765.749.780

0725.176.542

contact@executam-puturi.ro

www.executam-puturi.ro

Cere oferta de pret