Fundatia cu piloti forati este una dintre cele mai vechi metode de fundatie. Se foloseste pe subsolul moale sau apos sau pe santierele inguste. Se face distinctia intre piloti, in functie de tipul de productie, instalare si metoda de asezare a acestora. Pilotii forati se fac cu materiale compozite, un element de sustinere prefabricat (otel sau beton) care este introdus intr-un put forat, cu mortar de ciment. Se creeaza o legatura intre subsol si membrul de sprijin. Ancorele pentru mortar sunt fabricate ca piloti de injectie si ca ancore de injectie cu pretensionare.
Pilotii forati sunt realizati cu ajutorul echipamentelor speciale sau o metoda de vibratie si compactare. Este o optiune de mijloc, care este, de asemenea, utilizata pentru constructia de case. Pilotii forati sunt facuti direct pe santier si instalati intr-un put deja forat. Lucrarea consta in forarea puturilor in locurile desemnate. Acest lucru se poate face cu un burghiu mecanic. Pe perna de nisip realizata in partea de jos a putului, este instalat un pilot (cadru de otel, teava de azbociment etc.). Armatura este plasata in interiorul putului si totul este asamblat cu beton. Spatiul dintre teava si sol este acoperit cu nisip si piatra zdrobita betonata.
Constructia oricarei cladiri incepe cu constructia fundatiei, care preia intreaga sarcina a structurii, distribuind-o uniform pe sol. Datorita fundatiei cu piloti forati, cladirea nu se va misca si nu se va deforma in conditii climatice diferite. In functie de valorile de proiectare, de tipul de sol si de caracteristicile cladirii, exista mai multe tipuri de fundatii. Pilotii forati pot fi realizati cu diferite adancimi, determinate de proiect si tinand seama de proprietatile rocii de baza. Cota maxima este de 94 de metri, adica inaltimea unei cladiri de 30 de etaje. In general aceasta cota maxima este realizata la constructia de poduri.
Executam Puturi
0765.749.780
0725.176.542
contact@executam-puturi.ro
www.executam-puturi.ro