Logo
0765.749.780         contact@executam-puturi.ro
Executam Puturi
Foraje si Denisipari
Servicii de foraje si denisipari - suna-ne acum

Foraje pompa de caldura

Suna acum si profita de promotiile lunii Decembrie

Foraje pompa de caldura

Pentru a lua caldura de la sol, se fac lucrari de foraje pompa de caldura, conturul exterior al acesteia fiind asezat in grosimea rocilor. Pentru a face acest lucru, sunt necesare foraje puturi cu adancimi de la 40 la 200 m. Este important sa asiguri lungimea totala a circuitului de schimb de caldura la sol. Lungimea totala a buclei externe de schimb de caldura este calculata din cantitatea necesara de caldura pentru incalzirea locuintei si transferul de caldura de la rocile din jur. In puturile forate, sunt instalate sonde geotermale, care sunt - tevi din polipropilena cu o duza in forma de U in punctul inferior al conturului.


Tipuri de utilaje pentru foraje pompa de caldura

Contururile exterioare ale solului sunt deschise si inchise. Intr-un circuit deschis, apa subterana circula prin put, de la adancime la pompa de caldura. Apoi, apa racita este evacuata printr-un alt put in acvifer. Intr-o bucla inchisa, lichidul de racire circula prin doua tevi amplasate in interiorul putului. Pentru astfel de foraje se folosesc diverse platforme de foraj: manuale, semi-mecanice, platforme de foraj mici si platforme de foraj mari. Utilajul de dimensiuni mici este utilizat pentru adancimi de pana la 50 m, precum si in zone cu acces dificil pentru echipamente mari. Daca adancimea proiectata este mai mare de 50 m, atunci cu siguranta este nevoie de o platforma mare.

Daca exista date geologice exacte despre compozitia rocilor si adancimea aparitiei acestora, atunci se poate determina imediat tipul de echipament necesar. Daca forajele pentru pompa de caldura se efectueaza la sol pentru prima data si nu exista o harta geologica a rocilor terenului, atunci se fac mai multe lucrari de foraje pentru pompa de caldura. Acest lucru determina adancimea apei subterane. In functie de dimensiunea geosondei, care variaza intre 25 si 120 mm, puturile sunt forate cu un diametru de 120 - 190 mm.

Review-uri

(0 review-uri)
Ratingul general al serviciului:
0.0 (0 review-uri)
5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ai utilizat serviciul?
Spune-ti parerea acordand o nota serviciului
Acorda o nota

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare


Contacteaza-ne

Executam Puturi

0765.749.780

0725.176.542

contact@executam-puturi.ro

www.executam-puturi.ro

Cere oferta de pret